Один з найбільших лоукостів створив нову авіакомпанію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Один з найбільших лоукостів створив нову авіакомпанію

Фондовий ринок
1347
Другий за величиною європейський лоукостер easyJet, який базується у Великобританії, оформив австрійський сертифікат експлуатанта, передає ato.ru з посиланням на Aviation Week. Цей крок дозволить авіакомпанії, яка літає по всій Європі, убезпечити себе від можливих юридичних наслідків Brexit – виходу Великобританії зі складу ЄС, передає ЦТС.
Під австрійським сертифікатом буде літати створена спеціально для цього авіакомпанія easyJet Europe. Поки в її розпорядженні є тільки один літак, який здійснив перший рейс 20 липня. За словами гендиректора головного перевізника Керолін Макколл, easyJet Europe буде залишатися з одним бортом до настання зими.
Європейський підрозділ easyJet базується у Відні. Він став третьою юридичною особою в групі easyJet. Інші дві зареєстровані в Лондоні (EasyJet Airline Co. Ltd.) і Швейцарії (EasyJet Switzerland S. A.). Всі три тією чи іншою мірою належать холдинговій компанії EasyJet plc. Чи потрібна реорганізація всієї корпоративної структури у зв’язку з Brexit, поки не вирішено.
У жовтні минулого року в easyJet прогнозували, що розрив Великобританії з ЄС стане одним з факторів, які спровокують зниження прибутку лоукостера за підсумками 2015/2016 фінансового року (завершився у вересні 2016 року). Результати показали, що зниження прибутку до сплати податків склало 27,8% (до 495 млн фунтів стерлінгів). У 2016/2017 фінансовому році прибуток до сплати податків складе 380-420 млн фунтів, прогнозують в easyJet.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас