НБУ має намір просити Аудиторську палату заборонити діяльність компанії PwC — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ має намір просити Аудиторську палату заборонити діяльність компанії PwC

Фондовий ринок
1175
Національний банк має намір звернутися в Аудиторську палату України з проханням виключити компанію PwC (“ПрайсвотерхаусКуперс”) з реєстру.
Про це повідомила прес-служба НБУ.
Комітет з питань аудиту банків найближчим часом планує звернутися до Аудиторської палати з пропозицією застосувати до ТОВ “Аудиторська фірма “ПрайсвотерхаусКуперс (аудит)” покарання у вигляді виключення з реєстру аудиторських фірм та аудиторів.
При цьому до аудиторів банків, які здійснювали аудит річної фінансової звітності Приватбанку, НБУ буде просити застосувати покарання у вигляді анулювання сертифікатів аудиторів банків.
“Відповідне звернення стане логічним продовженням затвердженого 20 липня 2017 правлінням НБУ за зверненням комітету рішення виключити ТОВ “ПрайсвотерхаусКуперс (аудит)” з реєстру аудиторських фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок банків. Підставою для прийняття такого рішення стало підтвердження ТОВ “ПрайсвотерхаусКуперс (аудит)” недостовірної інформації про фінансово-господарську діяльність Приватбанку, зокрема розміру кредитного ризику та регулятивного капіталу”, – повідомив агентству Національний банк.
Комітет з питань аудиту банків України є колегіальним органом, створеним Національним банком.
У його склад входять представники НБУ, Аудиторської палати України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку і Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг.

Довідка Finance.UA:

  • 20 липня Національний банк виключив аудиторську компанію ТОВ “ПрайсвотерхаусКуперс” (структура PwC) з реєстру аудиторських фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок банків.
    PwC має намір оскаржити це рішення НБУ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас