Національний банк затвердив порядок оцінки деривативів. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Національний банк затвердив порядок оцінки деривативів.

Фондовий ринок
422
Національний банк затвердив порядок оцінки деривативів.
Про це йдеться в повідомленні НБУ.
Порядок розроблений відповідно до вимог Міжнародного стандарту фінансової звітності 13 “Оцінка справедливої вартості”.
Він містить опис методик, що використовуються Національним банком для оцінки справедливої вартості біржових і позабіржових деривативів.
Також у порядку наведено опис моделей для оцінки простих позабіржових деривативів: валютного форварда, валютного свопу, валютного опціону європейського типу, угоди про форвардну процентну ставку і простого свопу процентної ставки.
В майбутньому Національний банк планує розробити калькулятори для оцінки справедливої вартості простих деривативів за допомогою описаних моделей і розмістити їх на сторінках свого офіційного інтернет-представництва.
У разі відсутності власних методик і моделей для оцінки справедливої вартості похідних фінансових інструментів банки можуть використовувати підходи Національного банку.
“Порядок оцінки справедливої вартості похідних фінансових інструментів, операції з якими здійснює Національний банк України” затверджений постановою правління НБУ №437-рш від 13 липня 2017 року.

Довідка Finance.UA:

  • 13 березня представники “Реанімаційного пакету реформ”, комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку “Української біржі” і Професійної асоціації учасників ринків капіталу і деривативів (ПАРД) на круглому столі обговорили законопроект №3498 про регульовані ринки і деривативи.
  • Експерти організації РПР запропонували направити законопроект про регульовані ринки та деривативи на повторне друге читання.
  • Вищевказаний законопроект 20 листопада 2015 року був поданий у Верховну Раду.
  • 31 березня 2016 року парламент підтримав законопроект у першому читанні. За результатами фундаментальних дискусій законопроект був доопрацьований до другого читання, і 18 жовтня 2016 профільний комітет рекомендував прийняти його у другому читанні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас