Мішок із місячним пилом продали на аукціоні за $1,8 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мішок із місячним пилом продали на аукціоні за $1,8 млн

Світ
310
Мішок, використаний астронавтом США Нілом Армстронгом для доставки перших зразків місячного пилу на Землю, був проданий анонімному користувачу на торгах в Нью-Йорку за $1,8 млн, аукціон був присвячений 48-й річниці першої посадки на Місяць, пише Reuters.
Мішок, який протягом багатьох років залишався непізнаним і зберігався в коробці в Космічному центрі Джонсона в Х’юстоні, був куплений людиною, яка зробила свою ставку по телефону і не хотіла, щоб її ім’я було названо публічно, розповів аукціоніст Sotheby’s.
Аукціоністи очікували, що за мішок з місячним пилом вдасться виручити від $2 млн до $4 млн.
Після того як Армстронг і його команда “Аполлон-11” повернулися з польоту в липні 1969 р., доля мішка розміром 30 см на 22 см з написом “Місячний зразок повернення» не була відома десятиліттями. Після зникнення з Джонсон-центру він з’явився в гаражі менеджера музею Канзасу Макса Арі, який був визнаний винним в його крадіжці в 2014 р. згідно з судовими документами.
Мішок був конфіскований Службою маршалів США, яка виставляла його на аукціон тричі, не пропонуючи початкову ціну, поки він не був куплений в 2015 р. за $995 адвокатом з Чикаго Ненсі Лі Карлсон.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас