Білоруський претендент на Сбербанк отримав дозвіл на купівлю фінустанови у Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білоруський претендент на Сбербанк отримав дозвіл на купівлю фінустанови у Білорусі

Фондовий ринок
292
Білоруський бізнесмен Віктор Прокопеня отримав санкцію від влади Білорусі на купівлю державного Паритетбанку за $50 млн. Відповідний указ президент Олександр Лукашенко підписав 18 липня, повідомляє інвесткомпанія VP Capital, якою володіє Прокопеня.
“Після схвалення президентом Прокопеню чекає процес підписання договору купівлі-продажу та інших супутніх документів. У VP Capital не приховують, що банк буде істотно докапіталізований. Власникам решти 0,17% акцій, які розподілені між 2565 акціонерами, буде зроблено пропозицію про викуп їхніх акції за подвійною ціною”, — йдеться в релізі.
Докапіталізація Паритетбанку потрібна в першу чергу для подальшої купівлі українського Сбербанку. Документи на потенційну угоду Віктор Прокопеня подав у НБУ наприкінці червня.
“У ситуації, коли схвалення угоди може зайняти досить тривалий час, кінцева ціна покупки може бути різною. Капітал Паритетбанку – понад $50 млн. Чисті активи Сбербанку України сьогодні – $140 млн, а не $235-470 млн. І банки сьогодні не варті свого капіталу” — говорив Прокопеня.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас