Гройсман виступає за створення великого фонду для підтримки українських стартапів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман виступає за створення великого фонду для підтримки українських стартапів

Казна та Політика
287
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман виступає за створення великого фонду для підтримки українських стартапів, який може бути профінансований за рахунок державного бюджету та коштом міжнародних інвесторів.
Відповідну пропозицію глава уряду висловив під час зустрічі з членами наглядової ради ГО “Українська асоціація венчурного та приватного капіталу”, що займається залученням венчурних інвестицій у високотехнологічні галузі України, повідомляє Урядовий портал.
“Учасники зустрічі наголосили, що інвестори зацікавленні вкладати кошти в низку галузей України, зокрема ІТ-сферу, кібербезпеку, технології подвійного призначення, військові технології. І створення фонду могло б сприяти оптимізації процесу пошуку та запрошення інвесторів рівня, приміром, Європейського інвестиційного фонду”, – йдеться в повідомленні.
Гройсман запропонував сформувати концепцію роботи фонду і поєднати його діяльність з роботою Ради інновацій, утвердження якої відбудеться найближчим часом. Гройсман додав, що обговорення та схвалення такої концепції дозволить уряду швидко опрацювати можливості участі держави у формуванні бюджету фонду.
Прем’єр-міністр висловив переконання, що в Україні потрібно «створити замкнену екосистему підтримки інвестицій та інновацій», яка сприятиме розробці технологічних рішень та впровадженню їх в економіку, а заразом зніме накопичені проблеми інвестиційного розвитку в частині, зокрема, тиску на бізнес.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас