Українська авіакомпанія може втратити право на польоти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська авіакомпанія може втратити право на польоти

Фондовий ринок
1682
Державіаслужба може призупинити сертифікат експлуатанта української авіакомпанії Анда Ейр з міркувань безпеки.
Про це йдеться в прес-релізі Державіаслужби.
“Державна авіаційна служба України може призупинити сертифікат експлуатанта авіаперевізника Анда Ейр через невідповідність вимогам Повітряного кодексу. Рішення було прийняте 20 липня на засіданні постійно діючої сертифікаційної комісії Державіаслужби”, – йдеться в повідомленні.
Як зазначили у відомстві, відповідно до законодавства, для забезпечення безпеки польотів і безперебійної роботи транспортної системи України у частині повітряних перевезень авіакомпанія повинна забезпечити експлуатацію не менше двох повітряних суден.
При цьому, в сертифікаті експлуатанта Анда Ейр в даний час знаходиться тільки одне повітряне судно.
Раніше на засіданні постійно діючої сертифікаційної комісії Державіаслужби 13 липня авіаперевізник був попереджений про необхідність внесення у сертифікат другого повітряного судна до 21 липня.
З огляду на значну кількість пасажирів, які планують скористатися послугами авіаперевізника протягом вихідних (22-23 липня), комісія прийняла рішення продовжити термін усунення невідповідностей до 25 липня.
“Якщо виявлений недолік залишиться актуальним, Державіаслужба буде змушена призупинити сертифікат експлуатанта Анда Ейр з 00:00 (UTC) 25 липня до моменту повернення до нього другого повітряного судна”, – підсумували у відомстві.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас