Випускники ПТУ зможуть отримувати зарплату до 25 тисяч гривень - Жебрівський — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Випускники ПТУ зможуть отримувати зарплату до 25 тисяч гривень - Жебрівський

Казна та Політика
2648
Висококваліфіковані випускники професійно-технічних училищ зможуть отримувати заробітну плату до 25 тис. грн, але для цього необхідно переформатувати систему ПТУ.
Про це заявив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський під час круглого столу “Врегулювання ситуації на ринку праці регіону шляхом створення нових робочих місць, сприяння розвитку малого та середнього бізнесу: досвід і перспективи” в Краматорську, повідомили в Департаменті інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.
“Жебрівський зазначив, що за умов високоякісного навчання молоді робітники зможуть отримувати заробітну плату до 25 тисяч гривень, спираючись на знання та навички, отримані в професійно-технічних училищах”, – йдеться в повідомленні.
За його словами, сучасні професійно-технічні навчальні заклади не виконують свою функцію. Очільник області вважає, що ПТУ повинні випускати висококваліфікованих робітників, які потрібні будь-якому підприємству, при цьому основним мотивом для вступу до ПТУ серед випускників має бути не традиційна “престижність робочих професій, а висока заробітна плата.
Жебрівський заявив, що на Донеччині має пройти велика реформа системи освіти для того, щоб випускати на ринок фахівців за професіями, які мають широкий попит.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас