General Motors підтримала інвестиціями розробника софта для робомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

General Motors підтримала інвестиціями розробника софта для робомобілів

Технології&Авто
99
General Motors і японська компанія Softbank Group приєдналися до низки інвесторів, які підтримали Nauto, стартап з Кремнієвої долини, який займається розробкою програмного забезпечення для самокерованих автомобілів.
Компанія Nauto, що базується в Пало-Альто, заявила про завершення раунду фінансування серії B, очолюваного Softbank і венчурною фірмою Greylock Partners. Сума інвестицій склала $159 млн. Раніше в компанію зробили фінансові вливання німецький автовиробник BMW AG і японський автовиробник Toyota Motor, а також німецька страхова фірма Allianz.
Nauto не прагне займатися випуском автомобілів, обираючи розробку програмного забезпечення, що вимагає менше витрат, ніж створення апаратних компонентів або транспортних засобів.
«Будь-який (автомобільний) виробник краще впорається із завданням створення автомобіля, ніж будь-який стартап», — вважає Стефан Хек (Stefan Heck), засновник та головний виконавчий директор Nauto, яка була створена два роки тому. Він назвав завданням компанії надання даних, інтелектуальної системи та хмарної платформи для автовиробників, які планують запустити самокеровані автомобілі на дороги з 2020 року.
Сума інвестицій GM в Nauto не розкривається. Як відомо, автовиробник з Детройта купив на початку 2016 року стартап з розробки автопілота Cruise Automation з Кремнієвої долини за більш ніж $500 млн.
Nauto обладнає вантажівки, що прямують по трасах Північної Америки, Європи і Японії, двома камерами, одна з яких спрямована на водія, друга — на дорогу. Використовуючи такі методи, як комп’ютерний зір і глибинне навчання, компанія аналізує відеопотоки і дані з пристроїв для розробки заходів щодо підвищення продуктивності та безпеки водія.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас