Мінфіну доручено профінансувати програму з монетизації економії субсидій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфіну доручено профінансувати програму з монетизації економії субсидій

Казна та Політика
275
Фінансування програми з монетизації економії субсидій має бути розпочато негайно. Відповідне доручення Міністерству фінансів дав віце-прем’єр Павло Розенко, передає прес-служба уряду.
Розенко повідомив про те, що на 15 липня 1580 підприємств, що надають послуги з електро- та газопостачання, 1550 підприємств надали органам соцзахисту населення списки субсидіантів, що претендують на отримання компенсації.
“Кількість одержувачів субсидій, включених в списки на право на отримання компенсації, становить близько 2 млн осіб. На сьогодні в управління соцзахисту подано 761 тис. заяв”, – зазначив Розенко.
Віце-прем’єр закликав місцеві влади більш активно інформувати громадян, які мають право на отримання компенсації, про необхідність подання в місцеві управління соцзахисту населення заяв, в яких повинні бути вказані реквізити (банківський рахунок або відділення Укрпошти) для отримання готівкових коштів. “Протягом двох тижнів ця робота повинна бути завершена, щоб в серпні ми вже почали виплачувати кошти”, – зазначив Розенко.
Він повідомив, що найбільшу кількість заяв прийнято в Кіровоградській, Херсонській і Полтавській областях.
Нагадаємо, уряд 26 квітня прийняв рішення про початок процесу монетизації субсидій. Рішення торкнеться не менше ніж 1,5 млн сімей, які зможуть отримати близько 700 грн одноразової виплати. Це рішення передбачає грошову виплату, що дорівнює вартості 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас