МБРР випустив облігації на 56 млрд доларів у 2017 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МБРР випустив облігації на 56 млрд доларів у 2017 році

Фондовий ринок
238
Міжнародний банк реконструкції та розвитку випустив на міжнародних ринках капіталу облігації на суму 56 млрд доларів.
Про це повідомляє прес-служба Світового банку. Як повідомляється, облігації випущені в рамках реалізації програм сталого розвитку та розвитку ринків капіталу в країнах-клієнтах банку.
До числа цих цінних паперів увійшла і облігація “Мулан” – перша облігація в спеціальних правах запозичення, що випускається на внутрішньому ринку цінних паперів Китаю, і покликана сприяти набуттю китайським юанем статусу міжнародної валюти. МБРР випускав також облігації з метою підкреслити роль приватного сектора в досягненні Цілей в галузі сталого розвитку. Дохід за цими облігаціями прив’язаний до фондового індексу акцій компаній, що сприяють своєю діяльністю досягненню зазначених цілей. Крім того, в червні банк вперше випустив так звані “пандемічні” облігації.
Цей вид цінних паперів дозволить надати бідним країнам світу страхування від ризику пандемій в рамках Механізму надзвичайного фінансування на цілі боротьби з пандеміями. Сам Механізм являє собою партнерство, створене Світовим банком за підтримки з боку донорів.
Протягом наступних п’яти років партнерство надасть понад 500 млн доларів у формі страхових виплат і допомоги готівкою на покриття ризику спалахів пандемій у країнах, що розвиваються.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас