Банк групи Континіум підозрюється у виведенні $100 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк групи Континіум підозрюється у виведенні $100 млн

Фондовий ринок
682
Суд надав Нацполіції доступ до банківських документів десятка фірм, які разом із Банком Інвестицій та заощаджень підозрюються у незаконному виведенні коштів в офшори.
Про це йдеться в ухвалі Печерського райсуду від 06 червня.
Клопотання слідчих задоволене в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом протиправних дій службових осіб Банка Інвестицій та заощаджень.
Із матеріалів випливає, що службові особи банку використовують схеми виведенням за кордон валютних коштів та переводять їх у готівку через компанії із ознаками фіктивності.
Зокрема, вказані клієнти банку здійснили фінансові операції із переказу коштів нерезидентам за кордон на підставі зовнішньоекономічних договорів, які передбачали імпорт транспортних засобів, сплату за автомобілі, комплектуючі та інше.
У період із квітня по серпень 2015 року, використовуючи підконтрольні підприємства, перераховано $97,3 млн та €2 млн на рахунки підконтрольних іноземних фірм на Кіпрі, Панамі та у Великій Британії.
Банк Інвестицій та заощаджень підконтрольний групі Континіум, в яку також входить мережа АЗС WOG.
Згідно з даними НБУ, основними власниками банку є Сергій Лагур, Степан Івахів, Петро Димінський та ін., які також є серед бенефіціарів групи Континіум.
Лідером групи тривалий час вважався Ігор Єремеєв, який загинув у серпні 2015 року через нещасний випадок. Єремеєв очолював депутатську групу Воля народу у Верховній Раді.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас