Екс-голову іспанського банку знайдено мертвим на автостоянці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-голову іспанського банку знайдено мертвим на автостоянці

Фондовий ринок
756
Колишній голова ради директорів іспанського банку Caja Madrid Мігель Блеса, засуджений до тюремного ув’язнення разом з екс-головою Міжнародного валютного фонду (МВФ) Родріго Рато, в середу був знайдений мертвим на автостоянці мисливської резиденції в Андалусії, повідомляють іспанські ЗМІ.
Поліція поки що розглядає цю справу як самогубство чи нещасний випадок. За попередніми даними, смерть настала в результаті вогнепального поранення в область грудної клітини.
Тіло 69-річного М. Блеси було знайдено на автостоянці поблизу містечка Вільянуева-дель-Рей в 60 км на північний захід від Кордови, пише Financial Times.
У лютому іспанський суд засудив М. Блесу до позбавлення волі на шість років за звинуваченням у шахрайстві з кредитними картками Bankia і Caja Madrid, Р. Рато – на 4,5 року. Кожному з них були виписані штрафи на суму 110 млн євро. І М. Блеса, і Р. Рато оскаржували судові рішення.
М. Блеса керував Caja Madrid в 1996-2009 роках, у 2010 році найбільший регіональний ощадний банк Іспанії був об’єднаний з шістьма іншими фінкомпаніями для створення Bankia. Caja Madrid, а потім і Bankia видавали топ-менеджерам так звані “tarjetas black” – корпоративні чорні кредитні картки, що використовувалися безконтрольно. За даними слідства, обвинувачені витратили з цих карток на особисті потреби понад 12 млн євро. В числі обвинувачуваних у справі проходили понад 60 осіб.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас