Daimler витратить 220 млн євро на зниження шкідливих викидів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Daimler витратить 220 млн євро на зниження шкідливих викидів

Фондовий ринок
95
Німецький автомобілебудівний концерн Daimler AG у вівторок оголосив про добровільне відкликання з ринку понад 3 млн автомобілів з дизельними двигунами.
У прес-релізі компанія уникає слова “відкликання” та його синонімів, вважаючи за краще говорити про “комплексний план для дизельних двигунів” та “операції з обслуговування автомобілів.
Загалом Daimler витратить 220 млн євро на те, щоб знизити шкідливі викиди автомобілів.
“Публічні дебати про дизельні двигуни створюють невизначеність, особливо для наших клієнтів. У зв’язку з цим ми вирішили вжити додаткових заходів, щоб заспокоїти водіїв автомобілів з дизельними двигунами і підкріпити довіру до дизельної технології”, – заявив голова правління Daimler і голова підрозділу Mercedes-Benz Cars Дітер Цетше.
За його словами, дизельні двигуни залишаться невід’ємним елементом ринку, в тому числі завдяки низьким показниками викидів вуглекислого газу.
Тим часом Єврокомісія сумнівається в доцільності потенційної заборони на використання дизельних двигунів у великих містах Євросоюзу, пише Financial Times. Ельжбета Бьєнковська, яка відповідає в Єврокомісії за внутрішній ринок, промисловість та підприємництво, вважає, що така заборона стане додатковим ударом для споживачів, яких ввели в оману заяви автоконцернів про екологічну нешкідливість дизельних двигунів.
Минулого тижня міністерство транспорту Німеччини в екстреному порядку викликало топ-менеджерів Daimler в Берлін, щоб отримати роз’яснення про участь компанії в маніпулюванні даними про шкідливі вихлопи автомобілів з дизельними двигунами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас