Суд відклав слухання за позовом Коломойського щодо Приватбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд відклав слухання за позовом Коломойського щодо Приватбанку

Фондовий ринок
211
Окружний адміністративний суд Києва під час засідання у вівторок відтермінував слухання за позовом Ігоря Коломойського до Нацбанку, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), Кабміну, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) про визнання протиправним та скасування рішення про націоналізацію ПриватБанку.
Відповідне рішення прийнято у відповідь на відповідне клопотання ФГВФО, представник якого заявив, що Фонд гарантування до теперішнього часу не отримав ні копії позовної заяви, ні постанови про відкриття судового провадження.
«Ми дізналися про те, що сьогодні буде слухання, з реєстру. Тому у нас є клопотання про оголошення перерви в судовому засіданні», – сказав представник ФГВФО.
Суд заслухав інші сторони і погодився задовольнити клопотання Фонду.
Під час засідання суддя не уточнив дату наступного слухання.
Як повідомив керуючий партнер юрфірми «Астерс» Олексій Дідковський, який представляв в суді Нацбанк, претензії позивачів, хоча і не були заслухані під час засідання, в цілому зводяться до доказу неправомірності дій НБУ, а потім ФГВФО і Міністерства фінансів щодо націоналізації ПриватБанку.
Представник НБУ вважає претензії позивача надуманими.
«Є звернення колишніх акціонерів про необхідну підтримку банку – лист від 16 грудня (лист колишніх акціонерів прем’єр-міністру – Ред.) – де це чітко і однозначно сформульовано, що і було потім проведено НБУ», – пояснив Дідковській.
Як уточнив представник НБУ, всього зареєстровано близько 75 позовів колишніх власників Приватбанку або пов’язаних з ними осіб до НБУ та інших держорганів. Разом з тим, додав він, ця цифра постійно зростає і незабаром може перевищити 100.

Довідка Finance.UA:

  • 8 грудня 2016 року уряд за пропозицією НБУ і акціонерів Приватбанку, найбільшими з яких на той момент були В. Коломойський і Геннадій Боголюбов, прийняв рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови.
  • Держава отримала 100% в його капіталі, а ПриватБанк був докапіталізований на суму 116,8 млрд грн.
  • Відповідно до порядку Окружного адміністративного суду Києва, відповідний позов буде розглянуто 27 липня 2017 року. У порядку денному відсутнє уточнення, щодо яких саме дій подано позовну заяву. Вказується, що відповідачем також є ПриватБанк.
  • Раніше власниками Triantal Investments Ltd через Fransiano Investments Ltd Р. були Боголюбов, В. Коломойський і Олексій Мартинов. Частка Г. Боголюбова і В. Коломойського становили 49,9% у статутному капіталі Fransiano Investments Ltd, А. Мартинова – 0,2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас