5 нестрашних гаджетів під управлінням ШІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

5 нестрашних гаджетів під управлінням ШІ

Фондовий ринок
662
Експерти і глави ІТ-компаній часто лякають, що штучний інтелект відбере робочі місця, а то і влаштує війну на винищення людей. Але на практиці мало у кого була можливість зіткнутися з ШІ, що називається, віч-на-віч. Venturebeat підготував список з гаджетів під управлінням ШІ. Вони зовсім не виглядають ворожими і їх можна придбати і замовити вже сьогодны.
Cocoon Cam
5 нестрашних гаджетів під управлінням ШІ
Це просунута «радіоняня». Пристрій дозволяє віддалено стежити за немовлям. Крім аудіоканалу, він забезпечує відеозв’язок з дитиною, але це вже давно не новинка. Головна перевага – вбудований алгоритм розпізнавання і аналізу шумів. Пристрій стежить за поведінкою дитини, слухає її дихання і здатний попередити батьків про щось позаштатне. Крім цього Cocoon Cam вивчає сон дитини і звітує перед батьками. Головне досягнення – використання розпізнавання звуків і рухів. Дані про дихання і сон добуваються без сенсорів і датчиків – тільки потік із камери і мікрофона, оброблювані алгоритмом.
Kuri
5 нестрашних гаджетів під управлінням ШІ
На перший погляд Kuri можна віднести до армії роботів-пилососів. Це розумний домашній прибиральник. Але при найближчому розгляді з’ясовується, що це швидше Amazon Alexa в тілі пилососа. Kuri володіє всіма базовими можливостями подібної техніки: об’їжджає перешкоди будує і запам’ятовує план будинку. Але є кілька незвичайних здібностей. Наприклад, Kuri здатний взаємодіяти з домочадцями. Камера, встановлена на пилососі, разом з алгоритмами дозволяє прибиральникові розрізняти різних членів сім’ї і навіть вітати кожного по імені. Пилосос здатний сам вивчити звички домашніх і займатися прибиранням, нікому не заважаючи. Під час відсутності господарів пилосос може виконувати базові функції охоронної системи – стежити за домом і направляти повідомлення про події.
Leka
5 нестрашних гаджетів під управлінням ШІ
Пристрій створений для навчання дітей, особливо з обмеженими можливостями. Це емоційний інтерактивний робот, який дозволяє дітям грати в освітні ігри, що поліпшують рухові, когнітивні й емоційні навички. Leka як заохочує соціальну взаємодію дитини, так і вчить бути самостійним і радіти часу, проведеному наодинці з самим собою. Пристрій виконаний у формі інтерактивної сфери. Дотик до кожної частини сфери зчитується, пристрій підтримує технологію мультитач.
Leka вміє говорити і в залежності від ситуації світлодіоди робота змінюють кольори. Це вчить дітей розуміти емоції і краще розбиратися в спілкуванні. За реакцію на дії дітей якраз і відповідають алгоритми ШІ. Поки пристрій перебуває на стадії тестування, але батьки вже можуть оформити попереднє замовлення.
Dashbot
5 нестрашних гаджетів під управлінням ШІ
Автомобільна панель управління з голосовим контролем. Творці, найімовірніше, надихалися серіалом «Лицар доріг», де управління системами автомобіля здійснювалося голосом, а вбудована інтелектуальна система відповідала мерехтінням червоних діодів. Dashbot пропонує більш обмежений, але важливий функціонал. Пристрій вартістю $49 має звільнити водія від постійного зміщення уваги на телефон. Він підключається до смартфона через Bluetooth і бере під контроль музику, карти, повідомлення та дзвінки. Тепер управління цими функціями відбувається тільки голосом. За це відповідає вбудований в Dashbot ШІ. Людина просить змінити музику, зателефонувати за потрібним номеру тощо. Алгоритм все робить, а ви не відволікаєтеся від водіння.
Graava
5 нестрашних гаджетів під управлінням ШІ
Це екшн-камера на зразок GoPro. Але є відмінність – Graava редагує відео. Камера здатна визначити зміну декорацій, різку зміну ситуації, прискорення або сповільнення руху оточуючих. На основі таких змін навколишнього оточення камера сама вирішує, що може бути найцікавішим зі знятого. Це дозволяє їй монтувати найцікавіші моменти в готовий екшн-ролик. Якщо під час зйомки відбувається щось, що гарантовано має бути в відео, потрібно просто сказати «Graava», і камера додасть цей момент. Тут ШІ служить редактором замість людини. Алгоритми відкидають нудний контент, залишаючи лише те, для фіксації чого і призначені екшн-камери.
На прикладі цих 5 гаджетів можна бачити, що ШІ постає перед людьми в нешкідливій формі. Втім, в масове виробництво поки потрапляють не надто інтелектуальні пристрої. У всякому разі, далеко не ті, які прийнято уявляти, вимовляючи словосполучення «штучний інтелект». Тим більше, вони не схожі на страшних термінаторів з сценаріїв повстання машин. Але це тимчасово, розвиток таких голосових помічників, як Alexa, можливість розміщувати їх у різних пристроях (наприклад, у військовій техніці), скоро змінять повсякденне життя і неминуче породять додаткові ризики.
Роман Окашин
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас