На алмаз 1109 карат не знайшлося покупця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На алмаз 1109 карат не знайшлося покупця

Світ
1363
У досить таємничої ювелірної галузі бувають такі моменти, коли той чи інший камінь неможливо продати через його занадто великий розмір, пише Reuters.
Канадська компанія Lucara Diamond Corp повинна буде розрізати свій необроблений алмаз розміром з тенісний м’яч, щоб знайти покупця, оскільки остання спроба продати камінь на аукціоні Sotheby’s провалилася.
Це не той результат, на який розраховував Вільям Лемб для свого каменю в 1109 карат, названий Lesedi La Rona, або “Наш світ” мовою держави Ботсвана, де камінь був знайдений.
За словами голови Lucara, це другий камінь в історії людства вагою понад 1 тис. карат, тому його не варто обробляти. “Камінь в грубій формі містить незліченний потенціал… Щойно ви відполіруєте його в одне рішення, все інше зникне”, – зазначив представник компанії.
Камінь був виставлений на аукціоні для дуже багатих колекціонерів, але торги зупинилися на позначці $61 млн.
“Коли алмаз занадто великий? Думаю, ми виявили, що коли щось коштує понад 1 тис. карат, воно занадто велике – звичайно, з точки зору аналізу каменів за допомогою доступних технологій, – сказав аналітик гірничовидобувної промисловості Panmure Gordon Кірон Ходжсон. -
Зрештою, мова йде про розуміння того, що може зробити камінь. І індустрія зараз не працює на здогадках, так само як і 20-30 років тому”.
Одним з рішень даної проблеми для компанії з Ванкувера може стати співпраця з однією або кількома компаніями, щоб розрізати і продати камінь по частинах.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас