Гройсман пропонує перетворити аеропорт у Гостомелі на базу для лоу-костів, включаючи Ryanair — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман пропонує перетворити аеропорт у Гостомелі на базу для лоу-костів, включаючи Ryanair

Фондовий ринок
1220
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман висловився за розвиток аеропорту “Гостомель”, який сьогодні виконує функцію бази для літаків ДП “Антонов” і авіакомпанії “Авіалінії Антонова”, і перетворення його на базовий аеропорт для лоу-костів – в тому числі ірландського Ryanair.
Як повідомила прес-служба уряду, про це він заявив в ході спеціальної наради з питань розвитку авіасполучення і ведення переговорного процесу з лоу-кост-перевізниками в понеділок.
Прем’єр додав, що залучення в Україну нових авіаперевізників, насамперед лоу-костів, передбачає інтенсивний розвиток вітчизняних аеропортів – як міжнародних, так і регіональних, можливості яких використовуються нераціонально.
“Ми виступаємо за єдині правила (залучення авіакомпаній), у тому числі для лоу-костів. При цьому у нас є різні аеропорти, є аеропортові термінали. Тому потрібна програма і нові правила залучення авіаперевізників”, – сказав голова уряду.
Він підкреслив, що шлях залучення авіакомпаній тільки в найбільший в Україні міжнародний аеропорт “Бориспіль” зрозумілий, але крім нього столиця, приміром, має ще два аеропорти – “Київ” (Жуляни) “ і “Гостомель”, і розвивати ці авіагавані також необхідно.
Прем’єр також запропонував розробити проектну документацію розвитку аеропорту “Гостомель” з визначенням вартості всіх необхідних робіт. “Ми зараз повинні прийняти рішення, яке дозволить нам вирішити багато питань, серед яких – скасування будь-яких монополій в “Борисполі”, залучення нових авіаперевізників і зниження вартості квитків для наших пасажирів”, – сказав В. Гройсман.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас