Покладання "розбалансів" газу на ТКЕ призводить до подорожчання газу для виробництва – Асоціація газового ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Покладання "розбалансів" газу на ТКЕ призводить до подорожчання газу для виробництва – Асоціація газового ринку

Енергетика
145
Рішення Вищого господарського суду від 6 липня, яким оплата “розбалансів” газу за січень-квітень 2016 року покладається на підприємства теплокомуненерго (ТКЕ), призводить до подорожчання газу для виробництва тепла в два-вісім разів, заявляє Асоціація газового ринку України.
“Це рішення Вищого госпсуду також призведе до перегляду вартості частини газу, який теплопостачальні підприємства використовують для виробництва тепла для населення. Це буде стосуватися газу, вже використаного в минулих опалювальних сезонах, а також у нинішньому”, – цитує прес-служба голову асоціації Олександра Овдієнка.
В Асоціації газового ринку відзначають, що причиною подорожчання є дії НАК “Нафтогаз України”.
“Перегляд вартості газу відбувається внаслідок дій НАК. Компанія, маючи договірні відносини з виробником теплової енергії, не оформляє акти прийому-передачі послуг з постачання природного газу, а також ухиляється від підписання договору про постачання природного газу з виробниками теплової енергії”, – говорять в прес-службі.
В Асоціація газового ринку наголошують: у ТКЕ відсутні джерела для оплати газу на умовах, передбачених рішенням Вищого госпсуду.
“Штучно сформовані послуги балансування не мають економічного джерела покриття і об’єктивно не можуть бути сплачені, неправомірні дії НАК “Нафтогаз України” і рішення суду, яке їх фактично узаконює, призведуть до банкрутства теплопостачальних та теплогенеруючих організацій”, – резюмують в асоціації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас