Штрафи за браконьєрство хочуть збільшити в 4 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штрафи за браконьєрство хочуть збільшити в 4 рази

Кримінал
471
Державне агентство лісових ресурсів України пропонує збільшити штрафи за браконьєрство з урахуванням індексу інфляції в середньому в чотири рази за всіма видами тварин.
Відповідний наказ “Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування збитків, завданих внаслідок порушення законодавства у галузі мисливського господарства та полювання (крім видів, занесених до Червоної книги України)” пройшов державну реєстрацію в Міністерстві юстиції.
Згідно з документом, розрахунок такс за незаконний видобуток аргументується тим, що браконьєр повинен заплатити не тільки штраф, але і компенсувати кошти, необхідні на відтворення знищених тварин.
Наказом пропонується збільшити розмір стягнення за незаконне полювання на лося з 20 тис. гривень до 80 тис. грн, оленя європейського — з 15 тис. грн. до 60 тис. грн, лань — з 10 тис. грн. до 40 тис. грн, косулю і муфлона — з 8 тис. грн до 32 тис. грн.
Держлісагентство передбачило збільшення суми відшкодування за незаконне полювання на хутрових тварин і птахів. Зокрема, за бобра — 10 тис. грн (було 2,6 тис. грн); зайця-русака — 8 тис. грн (500 грн); бабака, куницю — 6 тис. грн (1,5 тис. грн); лебедя — 4 тис. грн (було 1 тис. грн); пеганку, гусей, кекликів, куріпок сірих, фазанів — 2 тис. грн (500 грн).
Крім того, заплановано збільшення в 5-10 разів такс за знищення або пошкодження гнізд, нір, бобрових гребель, інших домівок тварин.
Документом, крім відшкодування збитків за браконьєрство, передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.
У відомстві повідомили, що нові такси почнуть діяти з дня опублікування наказу в офіційному віснику Мін’юсту, яке заплановано на 25 липня 2017 року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас