Держказначейство тільки зараз відмовилося від M.E.Doc — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держказначейство тільки зараз відмовилося від M.E.Doc

Фондовий ринок
840
Державна казначейська служба припинила використання програмного забезпечення M.E.Doc. Про це йдеться в зверненні казначейства до платників ПДВ і акцизного податку з реалізації палива.
“З огляду на те, що до 27.06.2017 взаємодія між ДФС і Казначейством в частині постановки рахунків на облік в органах ДФС здійснювалася за допомогою програмного забезпечення M.E.Doc, і беручи до уваги те, що програмне забезпечення M.E.Doc було одним з можливих джерел поширення шкідливого коду Petya.A, Казначейством припинено використання зазначеного програмного продукту”, – сказано в повідомленні.
Перелік відкритих рахунків був переданий ДФС листом.
Казначейство також зазначає, що з 27 червня 2017 по сьогоднішній день служба неодноразово зверталася в ДФС щодо альтернативних шляхів і способів обміну інформацією в частині постановки рахунків на облік в органах ДФС.
Казначейство очікує від фіскалів пропозицій щодо альтернативних способів обміну інформацією в частині постановки рахунків на облік в органах ДФС.

Довідка Finance.UA:

  • 27 червня відбулася масова кібератака в Україні. Кіберполіція пояснила масштабність кібератаки несанкціонованим використанням її авторами найбільш популярної в країні програми звітності “M.E.Doc”.
  • Експерти додавали, що постраждали комп’ютерні мережі, що працюють переважно під операційними системами виробництва Microsoft.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас