Siemens може розірвати відносини з Росією через "кримські турбіни" - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Siemens може розірвати відносини з Росією через "кримські турбіни" - ЗМІ

Фондовий ринок
3274
Голова концерну Siemens Джо Кезер розглядає можливість виходу зі спільних підприємств з російськими компаніями після скандалу з постачанням вироблених німецькою компанією газових турбін в Крим.
Про це повідомляє німецьке видання Wirtschafts Woche.
Йдеться про спільне підприємство Siemens і ВАТ “Силові машини” по виробництву великих газових турбін – “Сіменс Технології газових Турбін”, де 65% акцій підприємства належить Siemens, 35% – “Силовим машинам”. Саме це підприємство виготовило і поставило турбіни для проекту будівництва станції на Тамані на півдні Росії, які за даними Siemens, потім в обхід санкцій ЄС перевезли до Криму.
Інше спільне підприємство Siemens з російськими компаніями – “Інтеравтоматика”, де 45,72% належать Siemens, решта – у структур “Ростех” і АТ “ОТІ”, за даними німецької компанії, переробила турбіни Siemens, щоб вони не могли бути визнані продукцією Siemens.

Довідка Finance.UA:

  • 6 липня в ЗМІ з’явилася інформація, що Росія в обхід санкцій здійснила поставку до окупованого Криму німецьких газових турбін Siemens.
  • У зв’язку з антиросійськими санкціями ЄС заборонив європейським компаніям поставляти енергетичні технології на територію Кримського півострова.
  • 11 липня німецький концерн Siemens подав позови проти причетних до постачання його турбін в окупований Крим.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас