Депутати пропонують спростити процедуру отримання ліцензії для виноробів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати пропонують спростити процедуру отримання ліцензії для виноробів

Казна та Політика
198
Група депутатів пропонує спростити процедуру ліцензування дрібних виробництв виноробної продукції і визначити їх правовий статус.
Відповідний законопроект №6693 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва теруарних вин і натуральних медових напоїв зареєстрований в парламенті 12 липня. Його авторами виступили Андрій Вадатурський, Роберт Горват, Ярослав Маркевич, Леонід Козаченко, Сергій Хлань, Василь Петьовка та інші.
Автори законопроекту вважають, що головною перешкодою для виходу дрібних виноробів на ринок є забюрократизована процедура отримання ліцензії на виробництво, при цьому вимоги для отримання ліцензії однакові як для великих лікеро-горілчаних заводів, так і для дрібних виноробних підприємств.
У зв’язку з цим, пропонується дозволити дрібним виноробам, які виробляють вино з власного винограду, отримати ліцензію на виробництво без проходження атестації, для якої потрібно отримати близько 140 дозвільних документів різних інстанцій, але за умови відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства.
Крім того законопроектом визначено, що дрібним виноробним підприємством вважається те, яке здійснює виробництво та розлив в споживчу тару вин виноградних, плодово-ягідних, медових напоїв без додавання спирту, з виноматеріалів виключно власного виробництва, які не придбані, і в обсязі, що не перевищує 10 тис. дал на рік.
На думку авторів законопроекту, запропоновані заходи сприятимуть детінізації виноробства, збільшенню експорту вина і медових напоїв, розвитку винного туризму, офіційному зростанню робочих місць в сільській місцевості та збільшенню надходжень до державного та місцевих бюджетів, тільки від ПДВ і зборів від продажів на 26 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас