Держбюджет Великобританії не витримає умов банківських стрес-тестів - OBR — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держбюджет Великобританії не витримає умов банківських стрес-тестів - OBR

Світ
172
Державні фінанси Великобританії виявилися не настільки стабільними, як банки країни: як з’ясувало Управління бюджетної відповідальності (OBR) країни, бюджет не витримає умов тих стрес-тестів, які проходять кредитно-фінансові установи.
Ослаблення середніх темпів зростання британської економіки, неминучість рецесії в майбутньому, підвищення процентних ставок і прискорення інфляції створюють істотні ризики для бюджету, загрожують дестабілізацією всій бюджетній сфері, йдеться в звіті OBR – британського аналога Рахункової палати.
Перша доповідь OBR про бюджетні ризики була підготовлена на прохання уряду Великобританії. Однак, як пише Financial Times, основним політичним партіям Великобританії такі висновки не сподобаються. Консерватори після семи років при владі так і не змогли захистити економіку і бюджет від потенційних потрясінь, а плани лейбористів – відмова від жорсткої економії і концентрація податкового тягаря на невеликих групах населення – лише погіршать становище, вважають в OBR.
Відомство рекомендує уряду вдосконалити управління ризиками, підготуватися до шокових подій і поступово розв’язувати довгострокові проблеми, які можуть призвести до додаткового навантаження на бюджет.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас