Мінфін навіть не починав готувати стратегію держбанків - Рибалка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін навіть не починав готувати стратегію держбанків - Рибалка

Казна та Політика
276
Міністерство фінансів України навіть не починало готувати стратегію розвитку державних банків, яку профільний комітет вимагав надати ще в травні поточного року. Про це повідомив голова фінансово-банківського комітету Ради Сергій Рибалка.
«Мінфін вкотре нас «ощасливив». Вони тільки зараз вирішили взятися за підготовку Стратегії розвитку державних банків, яку обіцяли нам надати до середини травня цього року. І тільки в цю п’ятницю планують домовитися з іноземною компанією, яка повинна підготувати цей документ. Отримати його хочуть через 8 тижнів», – написав він на своїй сторінці в Facebook.
Рибалка зазначив, що його хвилює не тільки затягування процесу, але і які цілі щодо розвитку вітчизняної економіки будуть ключовими у цьому документі.
«Це залежить від того, які саме завдання поставив Мінфін цій компанії. Невже будь-яка іноземна компанія, яка буде готувати цю стратегію, краще за нас знає про наші національні інтереси? У мене є побоювання, щоб у вересні ми не отримали документ, який абсолютно не відображає головну мету, яку повинні виконувати державні банки з розвитку української економіки», – зазначив політик.
За його словами, із заяв представника Мінфіну, які він озвучив під час сьогоднішньої наради в комітеті щодо ситуації в «Приватбанку», можна зробити висновок, що «вони навіть не починали підготовку цього вкрай важливого документа».
Рибалка вважає, що важливо зрозуміти не тільки хто винен в ситуації, коли кожен українець заплатив за 3,5 тисячі за порятунок «Приватбанку», а що буде з ним далі, а також яку відповідальність понесе за це міністр фінансів.
Крім того, Рибалка підкреслив, що фракція Радикальної партії не залишить у спокої уряд, поки не буде затверджена Стратегія розвитку державних банків, яка буде грунтуватися на розвитку економіки і створенні нових робочих місць в інтересах кожного українця».
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас