Названий найбільший постачальник ПК в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названий найбільший постачальник ПК в світі

Фондовий ринок
1683
Світові поставки персональних комп’ютерів (ПК) у другому кварталі 2017 року скоротилися за підсумками 11-го кварталу поспіль, проте HP Inc. вдалося підвищити продажі і повернути собі статус лідера ринку, випередивши конкуруючу Lenovo, свідчать попередні дані аналітичної компанії Gartner.
В цілому поставки ПК в світі в квітні-червні впали на 4,3%, до 61,1 млн штук. Показник став мінімальним з 2007 року.
“Підвищення цін на комп’ютери, викликане нестачею таких деталей, як чіпи динамічної пам’яті (DRAM), твердотільні накопичувачі (SSD) і РК-монітори, негативно позначилася на попиті в другому кварталі 2017 року, – зазначає головний аналітик Gartner Мікако Кітагава. – При цьому різні виробники по-різному відреагували на підвищення цін на деталі. хтось вважав за краще не піднімати відпускні ціни на свою продукцію, а хтось переніс підвищену вартість на кінцевих споживачів”.
Зниження поставок ПК в минулому кварталі зафіксовано практично у всіх регіонах світу. У США продажі скоротилися на 5,7%, до 14 млн штук, в регіоні, що об’єднує Європу, Близький Схід і Африку, показник знизився на 3,5%, до 17 млн штук. В Азіатсько-Тихоокеанському регіоні поставки скоротилися на 5,1%, до 21,5 млн штук.
Названий найбільший постачальник ПК в світі
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас