Google вдалося виграти суд на мільярд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google вдалося виграти суд на мільярд євро

Фондовий ринок
752
Компанія Google виграла судовий спір у Франції, що дозволить компанії уникнути виплат у розмірі €1,12 млрд до бюджету країни, на яких наполягала французька податкова служба.
Згідно з рішенням французького суду, Google не порушувала законодавства, фіксуючи частину продажів усередині країни в звітності ірландського підрозділу.
Суд постановив, що ірландський підрозділ Google, що відповідає за європейські операції компанії, не може оподатковуватися у Франції.
“Ірландська компанія Google Ireland Ltd. не могла обкладатися податком у Франції”, – йдеться в рішенні суду.
Нагадаємо, що в 2015 році французька податкова служба звернулася до правоохоронних органів країни зі скаргою на те, що компанія Google Ireland Ltd. не подала податкову декларацію, незважаючи на здійснення діяльності на території Франції.
“Французький адміністративний суд підтвердив, що Google підпорядковується французькому законодавству і міжнародним стандартам”, – йдеться в заяві Google.
Європейська комісія оштрафувала американську компанію Google на рекордні €2,4 млрд в рамках справи про зловживання компанією домінуючим становищем на ринку при просуванні сервісу Google Shopping.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас