Швейцарські інтелектуальні лічильники можуть принести Toshiba близько $2,5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарські інтелектуальні лічильники можуть принести Toshiba близько $2,5 млрд

Фондовий ринок
581
Японський конгломерат Toshiba Corp. може виручити до 2,4 млрд швейцарських франків ($2,5 млрд) в результаті IPO виробника інтелектуальних лічильників Landis+Gyr в Цюріху.
Як йдеться в повідомленні Landis+Gyr, ціновий діапазон розміщення визначено від 70 до 82 франків за акцію. Free float складе 100%.
В рамках угоди Toshiba і Innovation Corporation Network of Japan (ICNJ) повністю продадуть частки участі в швейцарській компанії – 60% і 40% відповідно.
Дебютні торги на майданчику SIX Swiss Exchange відбудуться 21 липня.
Виручка Landis+Gyr торік склала близько $1,7 млрд, EBITDA – приблизно $200 млн. Однак чистий збиток компанії збільшився майже в п’ять разів – до $62,1 млн.
Раніше Toshiba відмовилася продати Landis+Gyr за $2 млрд альянсу CVC Capital Partners і Hitachi, за даними Thomson Reuters.
Минулого тижня гендиректор швейцарської компанії Ріхард Мора заявив швейцарському фінансовому виданню Finanz und Wirtschaft, що Landis+Gyr повинна коштувати дорожче основного американського конкурента Itron, оскільки вона прибутковіша і її грошовий потік більший. Однак капіталізація Itron на Nasdaq становить майже $2,7 млрд, а ринкова вартість Landis+Gyr при розміщенні не перевищить $2,5 млрд.
Toshiba потребує значних коштів після того, як в кінці березня її “дочка” в США Westinghouse Electric Co., що працює в сфері атомної енергетики, оголосила про банкрутство. Обсяг заборгованості Westinghouse на кінець 2016 року складав $9,8 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас