У Генпрокуратурі розповіли подробиці обшуків в "Укренерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Генпрокуратурі розповіли подробиці обшуків в "Укренерго"

Фондовий ринок
513
Обшуки в приміщенні держпідприємства НЕК “Укренерго” проводяться за підозрою в зловживанні службовим становищем і підробленні тендерної документації в особливо великих розмірах.
Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.
“Генпрокуратурою проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом організації злочинної схеми розкрадання державних коштів, зловживання владою або службовим становищем, службового підроблення документації посадовими особами ДП “НЕК Укренерго” в особливо великих розмірах при співучасті зі службовими особами Національної комісії з регулювання ринку енергетики і комунальних послуг, а також деякими суб’єктами господарської діяльності, шляхом організації закупівель товарів, робіт і послуг за значно завищеними цінами, за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 212 КК України”, – йдеться в повідомленні.
Повідомляється, що обшуки проводяться по всій території України з метою виявлення і фіксації відомостей про обставини скоєння злочину.

Довідка Finance.UA:

  • “Укренерго” здійснює централізовану диспетчеризацію об’єднаної енергосистеми країни і займається експлуатацією магістральних і міждержавних ліній електропередачі.
  • НЕК – держпідприємство, яке перебуває в підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас