Apple побудує перший дата-центр у Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple побудує перший дата-центр у Китаї

Фондовий ринок
308
Apple Inc. створить свій перший дата-центр в Китаї, щоб прискорити роботу сервісів, таких як iCloud, для місцевих користувачів і дотримуватися законів, що вимагають від міжнародних компаній зберігати інформацію всередині країни, повідомляє Bloomberg.
Новий об’єкт, робота якого буде повністю забезпечуватися відновлюваними джерелами енергії, буде побудований і запущений в партнерстві з Guizhou-Cloud Big Data Industry Co Ltd, йдеться в повідомленні Apple.
Apple має намір перенести інформацію китайських користувачів на новий об’єкт в найближчі місяці, зазначається в повідомленні компанії.
Створення дата-центру частково зумовлено новими заходами китайської влади, яка посилює контроль за збором і передачею даних місцевих користувачів. Це може надати уряду КНР безпрецедентний доступ до технологій іноземних компаній. Примус компаній до зберігання інформації всередині країни вже призвів до того, що деякі з них забезпечили провайдерів ресурсів для хмарних сервісів великими потужностями на локальних серверах.
“Додавання цього дата-центру дозволить нам підвищити швидкість і надійність наших продуктів і сервісів, а також дотримуватися нових вимог, – йдеться в повідомленні компанії. – Apple володіє надійними системами захисту персональних даних і забезпечення безпеки, і ніякі інструменти обходу наших систем захисту не будуть створені”.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас