"Укрзалізниця" має намір створити свою лізингову компанію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" має намір створити свою лізингову компанію

Фондовий ринок
353
“Укрзалізниця” в партнерстві з компаніями Amsted Rail і The Greenbrier Companies має намір створити лізингову компанію, яка буде надавати українським перевізникам 10 тисяч вагонів, повідомив на своїй сторінці у Facebook голова УЗ Войцех Балчун.
“Одне з ключових проблемних питань для ринку – недостатня кількість вагонів. Разом з нашими партнерами Amsted Rail і The Greenbrier Companies, які активно співпрацюють з EBRD, Еximbank і OPIEK, вже знаємо, що робити. Плануємо спільно створити в Україні лізингову компанію, яка буде надавати українським перевізникам 10 000 вагонів. Парк для неї мають намір побудувати спільно з іншими національними виробниками. В рамках цього проекту відвідали завод Amstel Rail в місті Колумбус, штат Огайо, з виробництва коліс для рухомого складу, який виробляє понад 250 тисяч одиниць цієї продукції найвищої якості”, – розповів Балчун.
Нагадаємо, раніше “Укрзалізниця” запропонувала вантажовідправникам варіант поповнення дефіцитного парку зерновозів з використанням фінансового лізингу – клієнти купують рухомий склад, а потім здають їх УЗ, яка буде платити за їх використання. Про це також повідомив голова правління УЗ Войцех Балчун. На його думку, така схема може бути цікава і зернотрейдерам, оскільки вони отримають гарантію, що для вивезення їхнього вантажу зерновози знайдуться, відповідно знизяться операційні ризики. “У подальшому цей механізм, в разі його успішності, може бути поширений на інші види вантажних перевезень”, – заявив голова УЗ.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас