Експерт назвав головні помилки України в переговорах з Ryanair — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт назвав головні помилки України в переговорах з Ryanair

Фондовий ринок
1940
Польоти Ryanair з України були анонсовані до досягнення домовленостей – це головна помилка сторін, вважає директор Центру транспортних стратегій Сергій Вовк.
Разом з тим, аеропорт “Бориспіль”, на його думку, показав невміння вести переговори.
“Основні помилки в переговорах, що деталі були винесені в публічну площину ще на перших етапах. Ми зробили заяву про те, що компанія виходить на ринок України, незважаючи на те, що яких-небудь принципових домовленостей підписано не було. Виходить, ми самі себе підставили в даному випадку – зробили заяви, за які не змогли відповісти. Але в цій ситуації, я думаю, буде зайнята ніша – якщо не Ryanair, то іншою авіакомпанією. Міністр Володимир Омелян чітко позначив демонополізацію ринку авіаперевезень як один зі своїх приорітетів. Зараз настав час реалізації цього принципу в конкретних договорах і угодах. Умови для цього є — український ринок авіаперевезень – надзвичайно перспективний і динамічно розвивається. Інше питання – це аеропорт “Бориспіль”. Йому потрібно проводити коректні і етичні переговори”, – прокоментував Вовк.

Довідка Finance.UA:

  • 15 березня один з найбільших європейських лоукостерів Ryanair заявив про вихід на український ринок авіаперевезень.
  • 5 липня директор аеропорту “Бориспіль” Павло Рябікін повідомив, що договір з Ryanair вже підписаний.
  • 6 липня з’явилася інформація, що “Бориспіль” підписав свою версію договору з Ryanair, в якій не враховані окремі вимоги європейського лоукостера, які, за словами Рябікіна, обійдуться українському аеропорту в 2 мільярди збитків на рік.
  • 10 липня Ryanair офіційно скасував вихід на український ринок.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас