В Антимонопольному комітеті заявили, що "Бориспіль" надавав знижки тільки МАУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Антимонопольному комітеті заявили, що "Бориспіль" надавав знижки тільки МАУ

Фондовий ринок
1188
Державне підприємство “Міжнародний аеропорт “Бориспіль” протягом 2013-2016 рр. надавало знижки до аеропортових зборів тільки ПрАТ “Міжнародні авіалінії України” (МАУ, Київ), йдеться в опублікованих днями рекомендаціях Антимонопольного комітету України від 14 червня цього року.
“Іншим авіаперевізникам знижки до аеропортових зборів не надавались”, – констатується в документі.
АМКУ нагадує, що в Україні з кінця 2012 року рішенням Мінінфраструктури і Мінекономрозвитку керівникам аеропортів було дозволено надавати авіакомпаніям знижки до аеропортових зборів до 80%. Мова йде про збори за посадку-зліт; за обслуговування пасажирів в аеровокзалі, забезпечення авіаційної безпеки та за наднормативну стоянку повітряних суден.
Антимонопольне відомство відзначає, що в рамках дослідження ринку пасажирських авіаперевезень запитував у міністерств обґрунтування цих знижок, проте не отримав його.
“Надання можливості керівникам аеропортів застосовувати … до 80% знижки до аеропортових зборів за відсутності розрахунків економічної ефективності…, а також без аналізу впливу на ринки надання спеціалізованих послуг в аеропортах України на ринки перевезень пасажирів авіаційним транспортом може свідчити про необгрунтовано завищений розмір граничних ставок аеропортових зборів”, – вважає АМКУ.
За результатами дослідження питання надання таких знижок комітет встановив, що деякі аеропорти одним авіаперевізникам надають такі знижки на регулярні рейси, іншим ні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас