У РФ відреагували на біометричний контроль з боку України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У РФ відреагували на біометричний контроль з боку України

Казна та Політика
3024
У Росії з обуренням зустріли новини з України щодо запровадження біометричного контролю для іноземців, зокрема для росіян.
Посил російської сторони прогнозований – відповідні дзеркальні заходи. Також країна-агресор не забуває згадати, що від заходів із забезпечення безпеки України постраждають нібито і самі українці.
Голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Калашников зазначив: “Які будуть відповідні заходи і чи будуть вони, я думаю, це питання краще адресувати до МЗС РФ. Я думаю, що вони будуть. Якщо ви питаєте мою приватну позицію, то держава повинна відреагувати на ці нестримні рішення правителів (України). Росія має дзеркально відповісти на ускладнення в’їзду російських громадян в Україну, оголошене Турчиновим. Україна заплатить за це велику ціну”.
Член Ради Федерації і екс-глава комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Олексій Пушков: “Росія повинна дзеркально відповісти на ускладнення в’їзду російських громадян в Україну, оголошене Турчиновим. Україна заплатить за це велику ціну”.
Перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Франц Клінцевич: “Введення системи попередньої електронної реєстрації для громадян Росії, які в’їжджають в Україну, або так званого біометричного контролю – це, по суті справи, встановлення візового режиму між нашими країнами, і його “упаковка” принципового значення не має. Київ вже зважився на введення подібних заходів, а тому наш обов’язок попередити – відповідні кроки обов’язково будуть. Про це дуже непросто говорити, але вони певною мірою можуть зачепити чотири мільйони українців, які працюють в Росії”.

Довідка Finance.UA:

  • 10 липня президент Петро Порошенко повідомив, що Україна введе біометричний контроль для громадян інших країн, які перетинають кордон, і вже підготовлені відповідні проекти рішень.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас