Waymo відмовилася від більшості патентних претензій до Uber — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Waymo відмовилася від більшості патентних претензій до Uber

Фондовий ринок
125
Компанія Waymo (безпілотний підрозділ Google) відкликала 3 з 4 позовів до райдшерингового гіганта Uber, пов’язаних з нібито крадіжкою технологій виробництва лідара для безпілотників. Проте, суперечка триває, компанії зустрінуться в суді 10 жовтня.
За рішенням федерального судді Вільяма Елсапа, перевіряючі від Waymo провели на підприємствах Uber приблизно 50 годин. І, судячи з усього, не змогли виявити переконливих доказів порушення авторських прав. Проте, Waymo зберігає претензії до одного з різновидів лідара, що розробляється для безпілотників Uber.
Крім того, безпілотний підрозділ Google не відмовляється від позовних вимог у зв’язку з нібито крадіжкою технологій, після того, як високопоставлений співробітник Waymo Ентоні Левандовскі перейшов до свого стартапу Otto, який потім був придбаний Uber. Левандовскі звинувачують в незаконному копіюванні 14 тисяч внутрішніх документів Waymo, що містять технічні деталі розробки безпілотних «гугломобілів».
У райдшеринговій компанії святкують проміжну перемогу. «Відмова Waymo від трьох з чотирьох позовів свідчить про те, що претензії були перебільшені, і немає ніяких доказів порушення авторських прав з боку Uber. Позивачі визнали, що дизайн нашого лідара дуже сильно відрізняється від розробленого ними», – йдеться в офіційній заяві Uber.
У Waymo, однак, підкреслюють, що не відмовляються від проведення судового розгляду. Навіть звільнення Левандовскі з Uber, що відбулося в кінці травня, не привело до примирення компаній. Початок розгляду справи в суді намічено на 10 жовтня.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас