Порошенко: кібератаку проти України організувала РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: кібератаку проти України організувала РФ

Казна та Політика
1101
Російська Федерація була організатором кібератаки проти українських компаній, банків і урядових установ, яка відбулася 27 червня.
Про це заявив президент Петро Порошенко на спільній прес-конференції з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом в Києві.
“Кібератаки – це ключовий елемент гібридної війни. І зараз у нас є свідчення того, що остання кібератака була організована Російською Федерацією”, – сказав Порошенко.
Він зазначив, що саме співпраця в галузі кібербезпеки є головним напрямком у роботі України і НАТО, один з трастових фондів альянсу конкретно працює в цій сфері.

Довідка Finance.UA:

  • У вівторок, 27 червня Національний банк України попередив банки і інших учасників фінансового сектора про здійснювану зовнішню хакерську атаку невідомим вірусом.
  • Також постраждали комп’ютери Запоріжжяобленерго, Дніпроенерго та Дніпровської електроенергетичної системи. Однак в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості заявили, що незважаючи на спроби інтервенції, об’єднана енергосистема України працює стабільно.
  • Експерти Group-IB заявили, що причиною масштабної атаки на компанії України став вірус-шифрувальник Petya, який блокує комп’ютери і вимагає $300 викупу в біткойнах.
  • Спосіб поширення в локальній мережі аналогічний вірусу WannaCry.
  • Також, в СБУ раніше підтвердили, що до атаки вірусом Petya.A були причетні спецслужби Росії.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас