UniCredit повідомив, коли завершить продаж половини портфеля проблемних кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

UniCredit повідомив, коли завершить продаж половини портфеля проблемних кредитів

Фондовий ринок
466
Найбільший банк Італії UniCredit SpA планує в найближчі тижні закрити операцію з продажу половини портфеля проблемних кредитів загальним обсягом 17,7 млрд євро компаніям Pimco і Fortress Investment Group LLC, заявив головний виконавчий директор банку Жан-П’єр Мюстьє в інтерв’ю Bloomberg Television.
Частина портфеля, що залишилася також приваблює покупців, і банк може скористатися державними гарантіями для деяких кредитів, зазначив глава UniCredit.
“Ми продовжимо продаж решти портфеля в наступні кілька місяців, – заявив Ж.-П.Мюстьє. – Ми хочемо переконатися, що ми можемо рухатися далі, і показати, що інтерес до проблемних італійських кредитів зберігається”.
У грудні 2016 року UniCredit представив план рекапіталізації, що включав позбавлення від проблемних кредитів, відповідно до якого банк залучив додатковий капітал в розмірі 13 млрд євро на початку поточного року.
За словами глави UniCredit, банківський сектор Італії подолав кризу в останні тижні завдяки схваленню Єврокомісією плану реструктуризації Banca Monte dei Paschi di Siena SpA, а також ліквідації двох проблемних банків – Banca Popolare di Vicenza і Veneto Banca – з передачею їх хороших активів банку Intesa Sanpaolo.
“Більше немає системного ризику, – заявив Ж.-П.Мюстьє. – Те, що сталося за останні два тижні – це дійсно поворотний момент для банківського сектора”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас