Автодорога Одеса – Миколаїв – Херсон: розкрито план реконструкції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автодорога Одеса – Миколаїв – Херсон: розкрито план реконструкції

Казна та Політика
1707
Державним агентством автомобільних доріг України підписано Меморандум про співпрацю з китайською компанією CRBC (China Road and Bridge Corporation) у питанні реалізації проекту реконструкції дороги М – 14/Е – 58 Одеса – Миколаїв – Херсон. Проект реконструкції дороги передбачає її розширення до 4 смуг і створення об’їзду міста Миколаїв. Загальна протяжність дороги буде становити близько 200 км.
Славомір Новак, голова Укравтодору: «Реконструйована дорога М – 14/Е – 58 з’єднає найбільші порти України – Одесу, Миколаїв, Херсон, на частку яких припадає до 80% вантажів країни. Якісні дороги між портами і належна інфраструктура – запорука економічного розвитку не тільки цього регіону, але і країни в цілому. За попередніми розрахунками, будівництво цієї дороги може стимулювати зростання ВВП України на 1,5-2%.
Дорога М – 14/Е – 58 з’єднає три великі обласні центри, що дозволить понад 2,5 млн громадян цих міст і населених пунктів, які розташовані вздовж дороги, скоротити час проїзду, зокрема, по дорозі Миколаїв – Херсон до 30 хвилин на кожній поїздці, Одеса – Миколаїв до 1 години 10 хвилин. Меморандум про співпрацю передбачає підготовку техніко-економічного обґрунтування та створення проектних рішень з реконструкції дороги М – 14/Е – 58.
По завершенню цього етапу можливе підписання угоди про надання кредиту для реалізації цього проекту одним із державних банків КНР і залучення для виконання робіт провідних компаній світу, які спеціалізуються на будівництві доріг.
За матеріалами:
autocentre.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас