У Києві затвердили нові правила торгівлі на ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві затвердили нові правила торгівлі на ринках

Казна та Політика
966
Київська міська рада на пленарному засіданні затвердила правила торгівлі на ринках у Києві.
Як повідомляє прес-служба Київради, за відповідне рішення проголосували 68 депутатів.
Згідно з новими правилами, територія ринку повинна мати відокремлену та відгороджену від проїжджої частини, житлового та комунального секторів земельну ділянку. Серед обов’язкових – безпечні входи і виходи, штучне освітлення території ринку, телефонний зв’язок, електро-, водопостачання і водовідведення, туалет, облаштовані місця для сміття.
На території ринку, де реалізується продукція рослинного і тваринного походження, повинні бути обладнані спеціалізовані зони з продажу окремих видів продукції: овочів і фруктів, м’яса, яєць, молочних продуктів, риби, меду, масла та інших.
Розташування торговельних місць на ринку має бути зручним для здійснення торгівлі, відповідати вимогам санітарних, протипожежних правил та безпечних умов праці, забезпечувати вільний прохід споживачів і належну культуру обслуговування. Продавцям забороняється використовувати торговельні місця не за призначенням.
На вимогу споживача продавець зобов’язаний пред’явити висновок державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи про відповідність продукції рослинного і тваринного походження ветеринарно-санітарним нормам.
Також на вимогу покупця продавець повинен видати розрахунковий документ встановленої форми, що засвідчує факт купівлі, з позначкою про дату продажу із зазначенням назви підприємства на ринку, номера торгового місця, найменування товару та його ціни. У документі повинні міститися прізвище та ініціали продавця та його підпис.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас