Правоохоронці провели обшук в офісах компанії Risoil — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Правоохоронці провели обшук в офісах компанії Risoil

412
Співробітники правоохоронних органів у четвер, 6 липня, провели обшуки в офісах групи агропромислових компаній Risoil S. A.
“Я поки що не розумію, що відбувається, озброєні люди, за моїми відомостями, увірвалися в усі наші офіси: і в Чорноморську, і в центральний офіс, а також по квартирах деяких наших співробітників. Обшуки роблять ті самі люди, які проводили обшуки у нас в Чорноморську в минулому році. Справу було закрито у зв’язку з відсутністю складу злочину. З чим вони прийшли зараз – я не знаю”, – заявив у відео-інтерв’ю на офіційній сторінці в соцмережі Facebook голова компанії Шота Хаджишвілі.
Як повідомлялося, у січні 2016 року Генпрокуратура відкрила провадження щодо компанії Risoil. Також було накладено арешт на земельну ділянку в Чорноморському морпорту (Одеська обл.), який орендує Risoil S. A., будівлі, що будуються на ній, і майно представників компаній. У рамках кримінальної справи на Risoil S. A. був поданий позов про стягнення 3 млн грн збитків, заподіяних самовільним захопленням землі.
Risoil S. A. заявив про незаконне відкриття кримінального провадження кримським управлінням Генеральної прокуратури України щодо компанії, обвинуваченої у самовільному захопленні земельної ділянки в Чорноморському морпорту. На підставі заяв Risoil S. A було відкрито сім кримінальних справ стосовно співробітників ГПУ, СБУ, а також подано багато заяв в НАБУ.
Компанія Risoil S. A. заснована в 2000 році в Женеві (Швейцарія). Основними напрямками діяльності є забезпечення логістики олії, навалювальних і генеральних вантажів в портах Чорного моря; продаж і виробництво рослинних олій; торгівля зерновими та олійними культурами в контейнерах; зберігання та переробка агропромислових продуктів.
В Україні компанії належить один з найбільших експортно/імпортних наливних терміналів в регіоні Чорного моря, розташований в Іллічівському морському торговому порту, термінал з перевалки рослинних олій у Южному (Одеської обл.), ТОВ “Морський технічний центр”, яке надає комплексні послуги морського перевезення навалювальних вантажів і контейнерів, включаючи виконання стивідорних послуг з перевалки шроту і макухи рослинних культур, а також ПРАТ “Роздільнянський елеватор”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас