Великий агрохолдинг купив за $43,3 млн агропідприємство з зембанком і зерносховищами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великий агрохолдинг купив за $43,3 млн агропідприємство з зембанком і зерносховищами

Фондовий ринок
1287
Одне з дочірніх підприємств великої української аграрної групи “Кернел” стало 100%-ним власником агропідприємства, яке управляє більш ніж 27,5 тис. га орендованих сільськогосподарських земель і зерносховищ приблизно на 170 тис. тонн.
У документі не уточнюється назва агропідприємства. Водночас вказується, що дану угоду схвалив Антимонопольний комітет України (АМКУ) в травні поточного року.
Компанія заплатила за 100%-ну частку в бізнесі грошима – $43,3 млн, при цьому поглинене агропідприємство має позитивний чистий робочий капітал понад $4 млн.
Як повідомлялося, “Кернел” 2 червня повідомив про завершення придбання 92,1%-ної частки в рослинницькому бізнесі, який управляє більш ніж 190 тис. га орендованих сільськогосподарських земель і зерносховищ приблизно на 200 тис. тонн.
Потім, через кілька днів, “Кернел” докупив частку в 7,9% у зазначеній рослинницькій компанії.
Компанія заплатить за 100%-ну частку в бізнесі грошима – $155 млн. При цьому “Кернел” зазначав, що чистий оборотний капітал бізнесу, що купується, перевищує його чистий борг більш ніж на $30 млн.
Компанія уточнила, що Антимонопольний комітет України (АМКУ) схвалив операцію в травні цього року, однак не вказує найменування придбаного агрохолдингу.
Водночас АМКУ раніше повідомив, що в травні дозволив компанії Jerste BV (Амстердам, Нідерланди), що входить до “Кернел”, придбати понад 50% акцій Ukrainian Agrarian Investments S.A. (Люксембург) – холдингової компанії агрохолдингу “Українські аграрні інвестиції” (УАІ).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас