НАБУ проводить обшуки в головному офісі Приватбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ проводить обшуки в головному офісі Приватбанку

Фондовий ринок
1858
Національне антикорупційне бюро проводить обшуки в головному офісі Приватбанку.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби бюро.
“Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП здійснюють слідчі дії в головному офісі ПАТ КБ “Приватбанк” (м. Дніпро)”, – сказано в ньому.
Ці дії проводяться в рамках розслідування кримінального провадження за фактами можливого зловживання своїм службовим становищем посадовими особами Національного банку України, а також розтрати коштів Приватбанку в особливо великому розмірі, вчиненої менеджментом і власниками істотної участі зазначеної банківської установи.
НАБУ заявляє, що внаслідок зазначених злочинних дій держава зазнала збитків у розмірі докапіталізації банку в сумі 116 800 000 000 гривен.
У той же час Приватбанк заявив: “Сьогодні в головному офісі банку розпочато спільну роботу відповідних підрозділів банку і детективів НАБУ по ретельному аналізу “токсичного портфеля” кредитів попередніх власників банку. В рамках кримінального провадження з розслідування фактів незаконного надання кредитів попередніми власниками і топ-менеджерами, в банку спільно з НАБУ проводяться планові роботи”.
Дана робота в офісі банку запланована протягом декількох днів.

Довідка Finance.UA:

  • Раніше повідомлялося, що голова правління націоналізованого Приватбанку Олександр Шлапак повідомив, що Генеральна прокуратура відкрила провадження за фактом доведення банку до неплатоспроможності.
  • Також він повідомив, що інсайдерський портфель ПриватБанку становить 190 млрд грн
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас