У Мінінфраструктури розповіли про загрозу для України через Керченський міст окупантів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінінфраструктури розповіли про загрозу для України через Керченський міст окупантів

Казна та Політика
1225
Через будівництво Росією моста через Керченську протоку до окупованого Криму буде закрито доступ до українських портів азовського басейну, що зробить неможливим прохід суден.
Про це розповів заступник міністра інфраструктури Віктор Довгань.
За його словами, постраждають від дій окупантів порти Маріуполя і Бердянська.
“Це блокування не буде довгостроковим. Однак прохід закриється майже на місяць, і нам необхідний альтернативний варіант. Вони спеціально це все задумали, коли у нас видався зерновий рік. Багато вантажу йде на порти”, – сказав Довгань.
За його словами, це збитки для бізнесу, для державних підприємств, для валютної виручки.
“Маріуполю і так не солодко – місто на лінії фронту. А тут ще й додаткові труднощі. Це дуже страшно для регіону, для Маріуполя. Що робити далі? Звертатися в міжнародні суди”, – підсумував заступник міністра.
Як нещодавно повідомляла прокуратура АР Крим, Україна має намір залучити фахівців з NASA до вирішення проблеми порушення правил екологічної безпеки під час будівництва транспортного переходу до півострова Крим через Керченську протоку.
За інформацією Інституту водних проблем і меліорації НАН України, орієнтовні збитки, завдані навколишньому середовищу Чорного і Азовського морів при будівництві Керченського мосту, за необхідності укріплення морських берегів, складуть не менше ніж 10 млрд грн.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас