Видача кредитів була узгоджена з НБУ і МВФ - заступник голови правління Приватбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Видача кредитів була узгоджена з НБУ і МВФ - заступник голови правління Приватбанку

Фондовий ринок
604
Колишній заступник голови правління Приватбанку Володимир Яценко заявляє, що Національний банк погодив у 2016 році трансформацію кредитів.
Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
“Видача цих кредитів була узгоджена з НБУ і МВФ, і називалося все це трансформацією кредитного портфеля. Єдиною причиною такої трансформації було небажання Гонтарєвої (глави НБУ) і Рожкової (заступника глави НБУ) визнавати договори застави, підпорядковані англійському праву, що для Приватбанку за великими кредитами було стандартною практикою (в українських судах за великими кредитами можна судитися вічно)”, – написав Яценко.
У вівторок 4 липня голова правління Приватбанку Олександр Шлапак повідомив, що в жовтні-листопаді 2016 року в банку пройшла трансформація кредитів.
За його словами, в ході цієї трансформації декілька пов’язаних позичальників погасили кредити інших підприємств-позичальників на невигідних банку умовах.
Згідно з меморандумом МВФ до середини квітня Приватбанк мав залучити міжнародно визнану компанію, яка буде вести переговори про реструктуризацію і умови стягнення боргів по проблемних кредитах.
Кредити мали бути реструктуризовані до кінця червня поточного року.

Довідка Finance.UA:

  • 3 липня Національний банк повідомив, що колишні власники Приватбанку Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов не виконали зобов’язання щодо реструктуризації кредитів Приватбанку.
  • Держава і Приватбанк перейшли до юридичної процедури стягнення і реалізації відповідної юридичної стратегії, конкретні кроки якої поки не можуть бути розголошені.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас