Військових прокурорів зобов'яжуть показати приховані доходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Військових прокурорів зобов'яжуть показати приховані доходи

Казна та Політика
351
У парламентському комітеті з питань протидії корупції у вівторок обговорювали, як прокуратура приховує дані від громадськості. Йшлося про окремі судові рішення і декларації про майновий стан військових прокурорів. При цьому представники Головної військової прокуратури на засіданні не були присутні.
“Ми запрошували головного військового прокурора. Нам прислали відписку, що прибуде начальник управління. Але і ця людина “загубилася” десь в дорозі”, – сказав керівник комітету Єгор Соболєв.
За підсумками засідання він оголосив, що депутати планують в судовому порядку вимагати від військової прокуратури публікації засекречених даних.
“Вони не приходять, оскільки їм нічого сказати, – вважає заступник голови комітету Віктор Чумак. – Вони спочатку хотіли приховати дані декларацій і тому протягнули це рішення. Дійсно, потрібно подавати в суд і порушувати питання незаконного приховування декларацій. Норми закону виконуються в країні, коли на це є політична воля – якщо їх виконує президент і прем’єр, то і військова прокуратура не буде маніпулювати законодавством”.
За його словами, на одному з попередніх засідань комітету виникала дискусія з військовим прокурором Анатолієм Матіосом про те, за яких обставин можна закривати декларації: “Я йому говорив, що не можна закривати декларації прокурорів, оскільки вони не є тими людьми, які проводять оперативно-розшукові дії. Нагадав, що в суді вони відкрито підтримують обвинувачення. Тому закривати декларації – повне безумство. Ситуація в тому, що під прикриттям приховування інформації від ворога, приховують інформацію від громадян України”.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас