Відкрито кримінальні справи проти M.E. Doc через вірус Petya — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відкрито кримінальні справи проти M.E. Doc через вірус Petya

Фондовий ринок
7250
Українська компанія M.E. Doc, яка випускає бухгалтерське програмне забезпечення, може бути звинувачена у зв’язку з серйозною кібератакою минулого тижня, яка спричинила значні пошкодження комп’ютерних систем по всьому світу.
Про це заявив начальник кіберполіції України полковник Сергій Демидюк.
За його словами, співробітників київського офісу M.E. Doc неодноразово попереджали, що їх структура інформаційних технологій не є безпечною.
“Вони про це знали. Їх багато раз попереджали різні антивірусні компанії. За цю зневагу ці люди постануть перед кримінальною відповідальністю”, – заявив Демидюк.
Керівники компанії M.E. Doc, Олеся Линник та її батько Сергій, повідомили Reuters, що їх програмне забезпечення не відповідає за поширення вірусу, і вони не розуміють висунення звинувачень проти них.

Довідка Finance.UA:

  • 27 червня Національний банк України попередив банки і інших учасників фінансового сектора про здійснювану зовнішню хакерську атаку невідомим вірусом.
  • Експерти Group-IB заявили, що причиною масштабної атаки на компанії України став вірус-шифрувальник Petya, який блокує комп’ютери і вимагає $300 викупу в біткойнах.
  • Служба безпеки України 1 липня заявила про причетність російських спецслужб до атак комп’ютерного вірусу Petya.A. За даними СБУ, зараження комп’ютерних систем відбувалося в кілька етапів напередодні Дня Конституції України через використання прикладного бухгалтерського програмного забезпечення.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас