Більшість інвесторів незадоволені бізнес-кліматом в Україні, але відзначають поліпшення (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість інвесторів незадоволені бізнес-кліматом в Україні, але відзначають поліпшення (інфографіка)

Казна та Політика
451
За підсумками першого півріччя 54% інвесторів незадоволені бізнес-кліматом в Україні. Цей показник покращився в порівнянні з кінцем минулого року, коли частка незадоволених становила 67%. Про це свідчать результати дослідження Європейської бізнес асоціації (EBA).
Частка інвесторів, які задоволені поточним станом справ, збільшилася. Зараз 13% топ-менеджерів вважають бізнес-середовище сприятливим, а в кінці 2016-го таких було 9%.
Індекс інвестиційної привабливості України в першому півріччі 2017-го, за підрахунками EBA, зріс і склав 3,15 балів (за 5-бальною шкалою). У минулому році індекс дорівнював 2,88 і 2,85 в червні і грудні відповідно. “Востаннє відмітка індексу перевищувала 3 бали лише в кінці 2011 року”, — відзначають в ЄБА.
“Протягом останніх 6 місяців ми часто чули від наших членських компаній хороші новини про увагу уряду до розвитку інновацій, IT та креативної економіки, розвитку виробничих потужностей, відкриття додаткових дослідницьких центрів та терміналів, розширення торговельних мереж, запуску авіарейсів лоукостерів тощо”, — повідомляють в асоціації.
Згідно з опитуванням EBA, основними позитивами за останній рік бізнес вважає: відкриття держданих, поступову дерегуляцію (вдалося скасувати заборону на змішування зерна різних класів, скасувати держрегулювання цін на продукти харчування, скасувати відмітки прикордонної служби в закордонному паспорті працівника, який їде у відрядження), запуск електронної системи відшкодування ПДВ.
Також до досягнень відносять спрощення процедури отримання дозволів на будівництво, мораторій на перевірки, послаблення валютного контролю.
“Результати нашого опитування показали, що негативні настрої підприємців не зникли, але ослабли”, — зазначають в ЄБА.
Серед пріоритетних проблем три незмінні позиції: боротьба з корупцією (36%), судова реформа (20%), земельна реформа (11%).
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас