Банк "Південний" планує продати ТРЦ SkyMall — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк "Південний" планує продати ТРЦ SkyMall

Фондовий ринок
1215
Банк “Південний” (Одеса) планує продати торгово-розважальний комплекс SkyMall, який розташований у Києві.
Про це в інтерв’ю газеті “Бізнес” повідомила голова правління банку Алла Ванецьянц.
“Всі застави, які переходять після звернення стягнення у власність банку, в подальшому реалізуються. І SkyMall не буде винятком. Плануємо його продати”, – сказала вона.
Керівник “Південного” розповіла, що банк виділив кредит ТРЦ в 2013 році.
“У той час це був один з кращих ТРЦ в Києві, дуже успішний, ефективний проект, який був об’єктом інтересу для багатьох учасників банківського ринку в ролі позичальника. В результаті неодноразових спроб нашому банку вдалося залучити цього клієнта на обслуговування, надавши кредит на рефінансування зобов’язань перед іноземним банком на вигідніших для клієнта умовах”, – повідомила Ванецьянц.
За її словами, протягом року претензій у банку не було до обслуговування кредиту, поки не загострився конфлікт між власниками ТРЦ.
“Після спроби оскаржити договір застави в суді у банку не залишалося іншого виходу, крім як почати процес звернення стягнення, що і було зроблено”, – зазначила банкір.

Довідка Finance.UA:

  • У вересні 2014 року 100% корпоративних прав на об’єкт було передано голландській Financing&Invest Solutions BV, а право власності на ТРК було оформлено банком “Південний” через непогашену заборгованість у розмірі $32 млн
  • У травні 2016 року Лондонський міжнародний арбітражний суд своїм остаточним рішенням повернув київський ТРК SkyMall компанії Arricano Real Estate Plc.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас