Українські фермери отримають $2,3 млн на встановлення крапельного зрошення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські фермери отримають $2,3 млн на встановлення крапельного зрошення

Аграрний ринок
491
Продовольча і сільськогосподарська організація Об’єднаних Націй (ФАО) забезпечить системою крапельного зрошення 50 дрібних фермерських господарств, розташованих уздовж буферної зони Донецької і Луганської областей.
Відповідно до прес-релізу ФАО, цей пілотний проект проходить в рамках програми організації з реагування в надзвичайних ситуаціях. Бюджет програми в Україні становить $2,3 млн.
Поставки будуть проходити в селах Кодема і Кримське в Донецькій і Луганській областях відповідно. Села розташовані в межах 8 кілометрів від контактної лінії.
Кожне господарство отримує повністю укомплектовані системи крапельного зрошення для ведення садівництва, що складаються з великих ємностей для води, розподільних ліній, системи збору дощової води і УФ-стійких запчастин.
“Використання іригаційних систем нового покоління стало пріоритетним питанням у сільськогосподарській політиці України, і ФАО повністю підтримує цю національну стратегію”, – цитує в повідомленні координатор програми реагування в надзвичайних ситуаціях в Україні Фаррух Тоїров.
Фахівці ФАО визначили необхідний розмір і інші специфікації для труб, розпилювачів та інших складових, щоб забезпечити оптимальні результати для кожного домогосподарства. Кожна система крапельного зрошення виготовляється індивідуально, але є універсальною для вирощування різних культур. Потік води точно контролюється і накопичується біля основи рослини, досягаючи максимального ефекту і зменшуючи кількість відходів.
“Це обладнання також не вимагає витрат у встановленні і водночас економить енергоресурси і зменшує потребу в добривах і гербіцидах”, – додав Ф. Тоїров.
В останні місяці ФАО надала сільськогосподарську допомогу майже 6 тис. домогосподарств в 15 селах уздовж лінії зіткнення. Гуманітарна допомога буде направлена ще 2,8 тис. домогосподарствам, які суттєво постраждали через воєнний конфлікт.
До кінця літа команда ФАО також планує закупівлю і поставку молодняку птиці, кролів, кормів та інших ресурсів сільськогосподарського призначення.
Програма ФАО з надання допомоги в надзвичайних ситуаціях фінансується урядами Канади та Франції, а також за рахунок власних коштів ФАО.
ФАО є міжурядовою і спеціалізованою установою ООН, до складу якої входять 194 держави-члена, два асоційовані члени і одна організація-член – Європейський Союз. Штаб-квартира ФАО знаходиться в Римі (Італія), а представництва організації розташовані в більш ніж 130 країнах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас