Стокгольмський арбітраж постановив стягнути з "Нафтогазу" на користь "Газпрому" понад $1,7 млрд - Міллер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стокгольмський арбітраж постановив стягнути з "Нафтогазу" на користь "Газпрому" понад $1,7 млрд - Міллер

Енергетика
4399
Стокгольмський арбітраж нібито постановив стягнути з “Нафтогазу України” на користь “Газпрому” понад $1,7 млрд, повідомив глава компанії Олексій Міллер під час прес-конференції за підсумками річних зборів акціонерів у п’ятницю.
“Було проміжне рішення Стокгольмського арбітражу. За попередньою економічною оцінкою, відповідно до попереднього рішення Стокгольмського арбітражу, стягнення з “Нафтогазу” на користь “Газпрому” перевищують $1,7 млрд. Водночас аргументація арбітрів з багатьох питань проміжного рішення надається недостатньою. І “Газпром” прийняв рішення оскаржити проміжне рішення в апеляційному суді Швеції”, – сказав Міллер.

Довідка Finance.UA: 
  • Український Національний нафтогазовий холдинг “Нафтогаз України” почав судові розгляди з російським “Газпромом” за двома контрактами: щодо транзиту російського газу в ЄС через територію України і купівлі-продажу Україною російського газу.
     
  • 1 червня Стокгольмський арбітраж ухвалив проміжне рішення на користь “Нафтогазу”, переглянувши ціни за укладеним в 2009 році контрактом на закупівлю газу у російського монополіста з урахуванням ринкових умов.
     
  • Крім того, Стокгольмський суд скасував вимогу “Газпрому”, згідно з якою Україна мала щороку закуповувати 52 мільярди кубометрів газу, або оплачувати його вартість, при цьому не вибираючи весь обсяг (принцип “бери або плати”).

За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас